Uusi hallitus

Hallintoneuvosto kokoontui 19.12.2013 ja valitsi erovuoroisten tilalle uudelleen Vesa Airaksisen ja Lassi Salosen. Uutena hallitukseen valittiin Heikki Horma. SIL valitsi edustajakseen toiminnanjohtaja Timo Latikan. Uusi hallitus piti järjestäytymiskokouksen su 12.1.. Puheenjohtajana jatkaa Vesa Airaksinen, varapj Lassi Salonen.  Muut jäsenet hallituksessa: Heikki Horma, Hannu Korhonen, Timo Latikka, Markku Mathlin, Kimmo Pulkki. 

Sähkömaksut

Iso osa Räyskälän ilmailukeskuksen sähkönkäyttäjistä on ilmoittanut sähkömittarin lukemat vuodelta 2013. Säätiö laskuttaa ilmoitettujen kulutuslukemien perusteella eli lasku tulee. Ilmoittakaa mielellään emaililla toiminnanjohtajalle lukemat niin voimme toimia ekologisesti ja laittaa laskun tulemaan emaililla.

Uusi hinnasto

Räyskälä-säätiön tilinpäätös on vuosina 2010 ja 2011 ollut tappiollinen. Vuoden 2012 tilinpäätös Ilman Suviseurojen tuloa olisi vuosi 2012 jäänyt myös tappiolliseksi. 2012-2013 päätettiin merkittäviä  saneeraus toimenpiteitä, jotka toteutettiin 2013. Viime vuoden taloustilanne tulee olemaan positiivinen mutta sekin jäi merkittävästi budjetoidusta tavoitteesta. Suurin syy on hinausmäärien radikaali vähentyminen johtuen vähäisistä osallistujista kursseille.

Räyskälä-säätiön hallitus pohti maksujen kohdentamista ja seurantaa. Todettiin, että meillä on myös monenkertaisia maksujen keräyksiä aiheuttaen turhaa työtä sekä Säätiölle, että kerhoille. Siksi on päätetty, että pitkään käytössä ollut kenttä- ja aluemaksu leirintä-alueen ja kentän käyttäjille 110€/henkilö/v tai 6€/henkilö/pv) poistuu. Tämä maksu sisällytetään vaunupaikan vuosimaksuun joka nostettiin hintaan 599€.    Osa kenttä- ja aluemaksusta kohdennetaan hinauslipun hintaan nostamalla sitä kolmella eurolla. Päätettiin kuitenkin kohtuullistaa paljon hinauksia käyttävien kenttämaksun määrää siten, että lippuja voi ostaa vain HENKILÖKOHTAISEEN käyttöön 20kpl erissä hintaan 595€. Näihin lippuihin laitetaan ostajan nimi. 20kpl alennettuja lippuja voi ostaa vain säätiön toimistosta. Lisäksi osana uudistusta muutettiin itsestarttaavien ja moottorikoneiden laskeutumis- ja lähtömaksun muotoa, perintää ja suuruutta tavoitteena saada nämäkin kentän käyttäjät osallistumaan kentän ylläpidon kustannuksiin.

Kerhokämpän hintaa on nostettu ja on nyt 1.300€/v. Korotuksen lisätuotot ovat tarpeellisia  lähinnä  pienentämään kämppien lämmityskustannuksista aiheutuneita tappiota.

MM2014 valmistelut

MM-kilpailuiden valmistelut sujuvat aikataulussa. Syksyllä on kaivettu tankkausvesijärjestelmän putket paikalleen keskuskolmioon sekä 2- ja 3-hallin väliselle alueelle. WC/suihkukontit on varattu. Myös 12 ja 08 starttipaikoille tulee ”bajamajat”. Räyskälään on vedetty jo valokuitu tietoliikenneyhteyksien varmistamiseksi. Kilpailijoiden vastaan ottamista varten pystytetään Infomaja ja sen viereen vielä ennen kilpailuja tuleen myös toimisto- ja kilpailujen johdon kontit. Nämä tulevat sijaitsemaan ykköshallin takana tien toisella puolella. Lisäksi Soneran linkkiauto on varattu tapahtuman ajaksi Räyskälään. 

MM2014 ajalle 16.6.-6.7.2014 halutaan myös innokkaita vapaaehtoisia. Ilmoittautumiset toiminnanjohtajalle.

Muuta

Osana julkisuudessakin viime vuoden alussa ilmoitettua valtakunnallista Säätiöihin ja talkootyöhön kohdistuvaa valvonnan tehostamista tiukennettiin Räyskälä Säätiökin verovalvontaa verovuoden 2012 osalta ja valvonta tehostunee vielä jatkossakin.  Verottaja tarkasti Säätiön tilinpidon. Kysymys oli elinkeinotoiminnan ja yleishyödyllisen toiminnan rajanvedosta. Lopputuloksena oli, että saimme selvityspyynnön, sen hoitamiseen tarvittavat merkittävät kustannukset ja pienen lisäveron maksettavaksemme.  Jatkossa Säätiön tilinpidon joka suhteessa on oltava läpinäkyvää ja tositteisiin perustuvaa.

Talkootöiden suhteen menettelemme samoin kuten viime syksynä. Tulemme tukemaan talkootoimintaa lounastarjoilulla ja kahvein.

Pitkään työlistalla ollut vähän täydellisempi asiakasrekisteri tullaan toteuttamaan kevään aikana.  Tulette saamaan tietosivunne täytettäväksi alkukevään aikana.

Myös tiedottamista on sovittu myös parantaa merkittävästi. Räyskälä-säätiön sivuilla on linkki josta voi liittyä Ryskälän postituslistalle: http://rayskala.fi/mailman/listinfo/rayskala_rayskala.fi

 

Sakari Kuosmanen
toiminnanjohtaja
Räyskälä-Säätiö