Räyskälä-säätiön toiminnanjohtajan tiedote 2/2013           24.7.2013

Olemme jo heinäkuun lopulla vuoden 2013 kesän vietossa! Räyskälän ilmailukeskuksessa on pidetty  SM-kilpailut, jotka olivat samalla esi-MM –kisat ensivuoden koitoksia varten. Paikalla oli muutama ulkomainen osallistuja. Kilpailuorganisaatio toimi hyvin. Vuotta 2014 varten on kuitenkin Räyskälä-säätiön tehtävä monia toimia varustetason parantamiseksi. Työlista on pitkä ja Räyskälä-säätiö ottaa mielellään vastaan työpanoksia sekä suunnitteluun, että toteutukseen. Ilman yhteistä ponnistellua emme saa tehtyä kaikkea sitä mitä ennen MM2014 kilpailuita  tarvitaan. Lisäksi jo nyt kannattaa alkaa miettimään miten voisit olla mukana varsinaisessa MM2014 toiminnassa- paikkoja on paljon auki! Tarvitaan rakennusmiehiä, putkimiehiä, sähkömiehiä, yleismiehiä (ja naisia).

Räyskälän ilmailukeskuksen ensimmäisestä purjelennosta tuli toukokuussa kuluneeksi 50vuotta. Tänä vuonna pidetyt Jannen Kisat olivat järjestyksessään 30.. Siitä monennetko Jannen Kisat todellakin on  on monta mielipidettä.

Ison saunan rakennuksessa on ollut kaksi pesukonetta jotka uusittiin isommiksi kesän alussa. Säätiö toivoo, että niitä kohdeltaisiin aivan kuin kohtelisit omaa pesukonetta – puhdista se jokaisen pesukerran jälkeen. Ei ole kiva jos pesuainelokerikossa on kuivunutta pesujauhetta edellisen pyykinpesun jäljiltä.

Ilmailukeskuksen väki on ollut kiitettävän oma-aloitteista. On saatu hankittua ja pystytettyä liukumäki/kiikku yhdistelmä tiskipaikan läheisyyteen. Lisäksi saatiin myös hiekkalaatikko. Kun tällaisia ideoita syntyy niin kertokaa emaililla tai ihan nokikkain toiminnanjohtajalle idea. Seuraavaksi pitäisi tehdä ja pystyttää koripalloteline hieman isommille lapsille johonkin SIL-luokan kulmille. Olisiko osaavaa hitsipillin käyttäjää?

Perinteiset RR-ajot on peruttu vuoden 2013 osalta. Syy on asfaltti, joka ei RR-ajojen turvallisuushenkilöiden mielestä ole riittävän hyvässä kunnossa.

Heinäkuun lopulle suunniteltu 13th Festival ei toteudu. Syynä heikko ennakkomyynti tapahtumaan.

Muistuttaisin vielä: Lentokenttäalueella on tehty selvitystä lähestymissektoreiden ja siirtymäpintojen esteettömyydestä. Näyttäisi siltä, että metsähallitus joutuu kaatamaan paljon puita kentän reuna-alueilta. Samassa yhteydessä kannattaa kaadattaa myös vaunualueelta sellaiset puut jotka haittaavat tai ovat vaarallisesti lahonneita. Vaunualueen puiden merkitsemiseen löytyy säätiön toimistolta punaista ”METSÄHALLITUS” nauhaa. Samalla kun merkitsette puita niin käykää merkkaamassa myös säätiön toimiston karttaa missä päin nauhalla merkitty puu on. Puut kaadetaan sitten aikanaan kun metsähallituksen metsurit saapuvat Räyskälään. Tapahtuuko se tänä syksynä vai milloin on ihan heidän harkinnassaan.

Moni on varmasti ihmetellyt kentän käyttömaksua vuodelta 2012. Syy miksi sitä peritään vasta nyt kesällä 2013 on toiminnajohtajan kiireet sekä pieni epätietoisuus siitä keneltä sitä peritään. Säätiön hinnastossa on kenttä- ja aluemaksut. Lyhytaikainen käyttö 6€/pv tai vuosimaksu 110€. Kun ottaa laskimen kouraan niin huomaa, että jos on vähintään 19pv aktiviteetteja Räyskälässä niin kannattaa maksaa 110€. Nyt jo muistutan kaikkia Räyskälän ilmailukeskuksessa toimivia, että kauden lopuksi toivon emaililla yhteenvetoa kentän käytöstä kaudella 2013. Vuodelta 2012 niitä tuli vain muutamalta kerholta.

Vuonna 2013 ei ole jaettu leiriytymiskortteja vaan säätiön on kiertänyt kaikki vaunupaikat ja merkinnyt ne karttaan. Kullekin vaunupaikalle tulee oma numero ja talven aikana teemme kyltit jokaiselle.

Sakari Kuosmanen
toiminnanjohtaja
Räyskälä-Säätiö