Räyskälä-Säätiön tiedote huhtikuu 2010

13.4.2010

Räyskälä heräsi kevääseen!

Talven runsaat lumet ovat muisto vain, eikä tänä keväänä tarvinnut viettää edes vesipuiston avajaisia. Kenttä oheisalueineen on enimmäkseen jo kuiva ja parhaillaan harja-auto puhdistaa asvaltteja talven jäljiltä. Ensimmäinen peruskurssi on jo hyvässä vauhdissa opiskelemassa lentämisen saloja.

Hinauksia saa huhtikuussa viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Huhtikuisia arkihinausmahdollisuuksia kannattaa tutkailla rayskala.com sivulla. Päivittäisen hinaajatilanteen näkee klikkaamalla ylävalikosta kalenteri-sivun auki ja sieltä pääsee vasemmasta yläreunasta hinauskalenteriin. Toukokuun alusta hinauksia saa päivittäin.

Tulevana lauantaina (17.4.) kiitotie 30R/12L rullausteineen on suljettu notamilla ajoharjoittelun vuoksi. Notamin voi käydä lukemassa rayskala.com-sivuilta. Lentoliikenne käyttää siis 26/08 kiitoteitä.

Uusi Lyhty

Räyskälä-Säätiön työlistoilla Lentopuolen yleishenkilönä toimii tänä vuonna Kimmo Pulkki. Kimmo aloittaa työnsä toukokuun alusta ja siitä eteenpäin Kimmoon saa yhteyden joko puhelimitse 040-7735865 tai sähköpostilla

Katsastustilaisuus Räyskälässä

Jokavuotinen kevään katsastustilaisuus järjestetään Räyskälässä lauantaina 24.4. Varaukset katsastusta varten pitää tehdä etukäteen osoitteessa:
www.ilmailuliitto.fi/fi/katsastus/katsastustilaus

Talvisäilytyskausi päättyy

Talvisäilytyskausi venytettiin lumitilanteesta johtuen huhtikuun puolelle. Talvi on nyt ohi, joten lauantai 17.4. mennessä tulisi talvisäilytyksessä olevat koneet ja muut laitteet siirtää halleista ulos.

Poliisien harjoittelukausi käynnistyy

Tällä viikolla alkaa poliisien lämmittelykurssit. Ajokoulutus päättyy kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Motellin alakerran huoltotila on koko tuon ajan poliisien käytössä.

Kattoremontti

II-halli saa vihdoin uuden peltikaton tämän kauden aikana. Nuorisoilmailijat ovat ansiokkaasti ottaneet urakan hoidettavakseen. Huhti-toukokuun aikana pellit vaihtuvat säävarauksella kentän puoleiselle lappeelle ja syyskuun aikana sitten uusitaan metsänpuoleinen lape. Kattoremontti vaatii toki ymmärrystä ja joustoa hallin vuokralaisilta sekä hallin seinustalla purjekoneitaan säilyttäviltä, mutta onpahan meillä sitten vuotamaton katto vuosikausiksi eteenpäin!

Hallin seinustalle on eristetty tarvittava turva-alue lippusiimalla. Ne koneet, joiden paikka olisi tuon alueen sisäpuolella, voidaan pysäköidä nk. pussinperälle kattoremontin kevätvaiheen ajaksi.

Halli joudutaan tyhjentämään työn alla olevan lappeen kohdalta 24.4.-2.5. välisenä aikana silloin, kun kattotyötä tehdään. Työ aloitetaan laskuvarjokerhon puoleisesta päästä. Koneet siirtyvät ulos ja takaisin sisään pääasiassa Säätiön (minä ja talkkari-Mauri) toimesta, mutta
talkooapuja tietysti vastaanotetaan erityisen mielellään.

Talkoopäällikkö

Säätiön talkoopäälliköksi on antanut suostumuksensa Jere Selonen. Jere kerää talkootarpeista tietoa, tiedottaa tulevista talkoista mm. rayskala.com-sivuilla sekä aamubriefingeissä, eli koordinoi ja valmistelee yhteisiä talkoita. Tiedossa on siis ohjattua toimintaa niille muutamalle harvalle tymäpäivälle, joita tulevalle kaudelle sattuu. Jos muuten tekemisenpula vaivaa, niin Jereltä voi aina kysäistä itselleen sopivaa puuhasteltavaa numerosta 040-7696975 tai sähköpostilla

Säilytystilaa halleissa

Säätiön hallitus päätti, että II-hallin kaarivälejä saa vuokrata kappalehintaan 50 eur/vuosi. Etusijalla ovat kentällä toimivat kerhot. Kerhojen tarpeiden selvittyä vuokrataan kaarivälejä myös muille kiinnostuneille. Vuokraushalukkuutensa voi ilmaista minulle. Vuokralaiselta edellytetään vuokraamansa tilan siistinä pitämistä.

Infotilaisuus

Keväinen infotilaisuus kentän käyttäjille pidetään la 8.5. klo 15.00 Café26:n tiloissa. Esillä on ajankohtaisten asioiden lisäksi ainakin kenttäalueen ja sen ympäristön kehittämisajatuksia. Lämpimästi tervetuloa!

Mari