Räyskälä-Säätiön tiedote kesäkuu 2010

22.6.2010

Tervehdys Räyskälästä

Tänä kesänä ei Räyskälän purjelentäjällä ole ohjelmasta puutetta. SM-kisoista kun selvitään, niin Jannen kisat pukkaa päälle. Tänä vuonna Jannen kisoja johtaa Kristian Roine. Kisoihin on vielä ilmoittautumisaikaa ensi maanantaihin saakka. Jälki-ilmoittutuminenkin onnistuu hiukan suuremmalla maksulla toki tietysti.

Seuraavaksi ohjelmassa on matkalentoleiri, jonka johtajana toimii Juha Silvennoinen. Matkalentoleirille voi osallistua kaiken tasoiset purjelentäjät, sillä tarjolla on matkalentoteoriaa, sarkalaskuja ja eritasoisia tehtäviä. Leirillä on käytettävissään kilpailuilmatilat, joten ohjelmassa saattaa olla huimiakin tehtäviä.

Leiriltä voi hakea vauhtia purjelennon GP-kisoihin, joiden johtovastuun kantaa Aku Jaakkola. Tämä uudehko kilpailulaji antaa varmasti myös vanhemmille, kaikennähneille kisakonkareille uutta virtaa ja haasteita. Eikun lentämään!

Jannen kisat 3.-10.7.
Matkalentoleiri 26.7.-1.8.
GP-kisat 14.-15.8. ja 20.-22.8.

Kiirettä pitää myös laskuvarjohyppääjällä. Helaleirin jälkeen ei varjo saa kauaakaan levätä, kun alkaa Juhannusleirin hyppytouhut. Syyskuussa järjestettävä jo perinteinen CompAir-boogie houkuttelee hyppääjiä sankoin joukoin paikalle.

Juhannusleiri 26.6.-4.7.
CompAir-boogie 3.-5.9.

ASK-21:t

Kaksikoiden käytöstä tulisi aina sopia Lyhdyn kanssa. Näennäisesti halliin tai starttipaikalle hylätty kaksikko saattaa hetken kuluttua olla lähdössä etukäteen sovitulle lennolle. Kennetissä näkyvä tilanne on kyseisen päivän aamutilanne ja se muuttuu yleensä päivän mittaan, etenkin viikonloppuisin.

Kaksikoihin tulisi aina laittaa kuomupeitteet, kun ne jäävät lähtöpaikalle pidemmäksi aikaa kuin 15min. 817:n peittäminen saattaa olla yllättävän hankalaa, sillä sen kuomupeite on ollut jo jonkin aikaa omilla teillään. Tarkistatteko ystävällisesti, ettei peite vaan ole jäänyt esim. auton takaluukkuun, kiitos!

Purjekoneiden pysäköinti

Meillä Räyskälässä on syntynyt positiivinen ongelma; purjekoneiden pysäköintitilasta on puutetta lisääntyneen konemäärän myötä. Varmistaaksemme, että kaikille halukkaille on pysäköintipaikka, olemme tehneet pysäköintisuunnitelman ja käynnistäneet sen toteutuksen. Kuten tarkkasilmäisimmät ovat saattaneet huomata, on halliaukean purjekoneiden pysäköintialueella kaivettu merkkikivet esiin, maalattu ja numeroitu. Numeroidut merkkikivet ilmestyvät seuraavaksi II-hallin seinustalle ja lopuksi myös Pussinperälle.

Ensi viikon aikana laitetaan halliaukion purjekonepysäköinti järjestykseen: Lyhty osoittaa jokaiselle halliaukion putkelle numeroidun paikan ja ottaa samalla tiedot ylös pysäköintikarttaa varten. Lähtökohtana on, että nyt jo vakiintuneet paikat pysyvät joko samoina tai siirtyvät mahdollisimman vähän.

Seuraavaksi Lyhty siirtyy II-hallin seinustan paikoille ja sitten Pussinperälle.

Pysäköintijärjestelyn myötä asetetaan(vain) yksi uusi, ehdoton sääntö ja se koskee KAIKKIA pysäköintialueita:

Purjekonetta saa pitää kasattuna, kunhan se ei häiritse naapureita.

Keskustelkaa pysäköintinaapurienne kanssa asiasta ja sopikaa pelisäännöistä.

Mikäli tämän säännön noudattamisessa ilmenee toistuvasti ongelmia, tullaan keskustelun jälkeen ”kiusantekijälle” osoittamaan uusi pysäköintipaikka. Käyttäydytään siis ihmisiksi ja otetaan muut huomioon!

Kansainvälinen työleiri

Jari Lehti Ilmailuliitosta tulee isännöimään kansainvälistä työleiriä Räyskälään. Leiriläisiä on 4 ja he tulevat 27.6. - 11.7 välillä mm. maalaamaan motellin ulkovuoren tarvitseman toisen maalikerroksen.

No niin, ilmailemaan siitä tsop-tsop!

Mari