Räyskälä tiedote – joulukuu 2011

27.12.2011

Myrskytuhoja Räyskälässä ja sähköt toistaiseksi poikki

Puita kaatanut myrsky iski voimallisesti myös Räyskälään. Sähköt katkesivat Tapaninpäivän aamuna kahdeksan aikoihin. Useita puita on kaatunut vaunualueelta ja valitettavasti ainakin yhden vaunun päälle. Myös Motellin vanhan osan päälle kaatui pari runkoa. Raivaustyöt ovat käynnissä Maurin toimesta, mutta halukkaita mahtuu mukaan varmasti. Sähköjen palautumisesta ilmoitetaan erikseen. Ottakaa tämä huomioon mahdollisia uudenvuoden viettosuunnitelmia tehdessänne.

Myrskyn myötä lienee syytä palauttaa mieliin vakuutusasiat. Säätiöllä ei ole sellaista vakuutusta, joka korvaisi esim. puun kaatumisen asuntovaunun päälle. Lentokonehallit on vakuutettu mutta niiden SISÄLTÖ ei, eli se on jokaisen koneomistajan hoidettava asia.

Suosittelenkin tarkastamaan oman vakuutusturvan ettei tule ikäviä yllätyksiä. Täyskaskokaan ei korvaa törmäysvahinkoa, jos ajoneuvo on seisontavakuutuksessa.

HUOM! Hallintoneuvoston kokous pidetään normaalisti ylihuomenna to 29.12.2011 klo 18.30 vaikka sähköjä ei olisikaan. Varautukaa lämpimällä vaatetuksella.

Raha-asioita ja uudet laskutusosoitteet

Sähkömaksuja on tullut suhteellisen mukavasti tilille, mutta muutamalla asia on vielä hoitamatta. Tilitoimiston vaihtumisen myötä Säätiön taloushallinto on saatu siirrettyä 2010-luvulle. Töitä asian suhteen on tehty pitkin syksyä ja ihan valmista ei vielä ole, mutta eteenpäin on päästy huimasti. Tarkoittaa siis mm. sitä, että laskutus siirtyy sähköiseksi kaikkien niiden asiakkaiden osalta, jotka ovat verkkolaskuosoitteensa meille toimittaneet. Pirjo-Helena ottaa niitä vastaan mielellään.

Eli, jos olet lähettämässä laskua Säätiölle, toimi näin:
Pyydämme, että lähetätte meille osoitetut myyntilaskunne jatkossa verkkolaskuina:

Verkkolaskuosoite: 003702180674
Verkkolaskuoperaattori: Basware Oyj
Välittäjätunnus: BAWCFI22

Mikäli ette vielä lähetä verkkolaskuja, tulee paperilaskut lähettää alla olevaan osoitteeseen niiden muuttamiseksi sähköiseen muotoon:
Räyskälä-Säätiö
Ostolaskut
PL 350
00521 Helsinki

Paperisia tai sähköpostin liitteenä tulleita laskuja ei enää tästä edespäin hyväksytä. Vaunupaikkalaskut ja hallivuokralaskut tulevat alkuvuodesta.

Alakerran käytöstä

Alakerta on ollut vilkkaassa käytössä koko vuoden ja hyvä niin. Seuraavalla huoltokaudella meillä on onneksi 100m2 uutta tilaa käytettävissämme. Siihen asti on tultava toimeen nykyisellä kapasiteetilla ja muutama asia on syytä kerrata alakertaan joustavan käytön turvaamiseksi:

  • Tilan varaaminen. Tilavaraukset hoidetaan tästä eteenpäin sähköpostilla suoraan Pirjo-Helenalta. PH:n lomien aikana sähköpostit tulee lähettää allekirjoittaneelle.
  • Tilaa varatessasi ilmoita, tarvitsetko tilaa yhdelle koneelle vai koko alakerran. Elintärkeän Pawnee / OH-PDW- projektin aikana alakertaan mahtuu samanaikaisesti kaksi yksipaikkaista konetta. Tätä voinee pitää nyrkkisääntönä.
  • Jos alakertaan on jollakin varaus, se tarkoittaa myös sitä, että silloin tila todella on varattu tälle henkilölle tai kerholle. Ellei tila ole kokonaan varattuna, mahdolliset muut huoltotilan tarvitsijat voivat toki tiedustella mahdollisuutta käyttää tilaa jos se on ns. ykkösvaraajalle ok. Ilmoitus PH:lle tästäkin sähköpostilla.
  • Akuutin huoltotilatarpeen yllättäessä on kohteliasta kysyä tilan käyttäjältä sopiiko alakertaan tulla tekemään korjausta.
  • Tupakointi alakerrassa on ehdottomasti kielletty.

Tila on melkoisen varattuna, ensimmäiset vapaat ajat ovat tällä erää vasta maaliskuussa. Säätiön ASK:t ovat vielä huoltamatta ja ensimmäinen kurssi alkaa 26.3.2012. Tahtoo siis sanoa sitä, että näillä koneilla on tietty prioriteetti, huollot on saatava tehtyä kevääseen mennessä.

Ympäristöluvasta ja turvallisuustoimikunnasta

Kävimme Marin kanssa pitämässä palaverin ELY-keskuksen kanssa perjantaina 16.12.2011 Ympäristölupa-asian suhteen uskon, että saamme uutta tiedotettavaa ihan lähitulevaisuudessa.

Turvallisuustoimikunta piti järjestäytymiskokouksensa joulukuun alkupuolella. Seuraava kokous on ennen tammikuun puoliväliä Räyskälässä.

Uusi sähköpääkeskus

Syksyllä vaivanneet sähkökatkot ovat tulevaisuudessa historiaa. Alueen sähköpääkeskus uusitaan, uusi on siis tilattu ja asennus tapahtuu kevään aikana.

Kausi 2012 ja koneanomukset Suviseurojen ajaksi

Säätiö järjestää tulevana kautena perinteiset kolme purjelennon peruskurssia. Oppilastavoite on huikeat 20 oppilasta, joten välittäkää tietoa eteenpäin. ILMAILU- ja SIIVET- lehtiin tulee myös mainokset kursseista.

Tähän mennessä kaksi koneanomusta on saapunut, yksi koskien Pawneeta ja yksi ASK:ta. Hallitus käsittelee asiaa seuraavassa kokouksessaan. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että koneet myönnetään hakemusten mukaisesti. Kentät, joille purjelentäjät ovat jakautumassa, ovat Teisko, Vesivehmaa, Hyvinkää ja Piikajärvi. Laskuvarjopuolelta virallisempaa tietoa ei ole vielä tullut.

30. Jannen Kisat 3.6–10.6.2012

Ajankohta on poikkeuksellisen aikaisin, mutta ei anneta sen tahtia haitata. Koulut päättyvät lauantaina 2.6., joten ensimmäinen kisapäivä on sitten sunnuntai 3.6.2012. Säätiö sai myös 18m-luokan SM-kisat järjestettäväksi Jannen Kisojen yhteyteen. Kiitän luottamuksesta. Kisaprojekti on polkaistu käyntiin, muutama paikka organisaatiossa on vielä avoimena. Allekirjoittaneelta saa lisätietoja. Koska kyseessä on Jannen Kisojen juhlakilpailu, tavoitteena on saada mukaan 10 kpl PIK-20-koneita. Lisähoukuttimena PIK-piloteille toimikoon alennettu osallistumismaksu ja kisajohtajan tekemä tilaus sateettomista kisakeleistä ;)

Kuten vanhemmat ilmailijat muistavatkin, tapahtuma kulki alkuun PIK-20-rallin nimellä vuodet 1983–1986.

Kisaluokat ilmoitetaan tammikuun aikana pulinjaksolla ja Säätiön sivuilla. Alustavasti olen kaavaillut jakoa PIK-20/Avoin/18m SM-luokka. Jos PIKien määrä jää vähäiseksi, toimitaan tämän vuoden tapaan. Paras PIK-pilotti palkitaan erikseen.

Tervetuloa mukaan, nyt oiva tilaisuus tavoitella edustuspaikkaa tai harjoitella heinäkuun SM-kisoihin.

Lopuksi

Uusi vuosi on todellakin ovella. Pieni analyysi menneestä vuodesta sallittakoon näin lopuksi. Takana on ensimmäinen työvuosi Räyskälässä. Monta asiaa saatiin eteenpäin ja paikkoja kunnostettua, mutta kuten kaikki tiedämme, töitä riittää ensi vuodellekin mm. Suviseurojen ja vuoden 2014 MM-kisojen tiimoilta. Erityiskiitos teille kaikille, jotka olette talkoita tehneet!

Haluan kiittää menneestä vuodesta ja toivottaa lennokasta Uutta Vuotta 2012. Juhlahumua odotellessa on hyvä ladata akut ensi vuoden koitoksia varten.

Riku