Räyskälä-säätiön toiminnanjohtajan tiedote 3/2013           11.11.2013

Marraskuu menossa eikä lumesta ja pakkasesta vielä tietoa Räyskälässä. Vedenjakelu  on pitäny katkaista vaunualueelta ja tiskipaikalta, että hanoissa oleva vesi jäätyessään ei halkaise hanoja. Muutenkin Räyskälä alkaa valmistautua talveen.

Sähkömaksut
Osa Räyskälän ilmailukeskuksen sähkönkäyttäjistä on ilmoittanut sähkömittarin lukemat. Säätiö laskuttaa ilmoitettujen kulutuslukemien perusteella eli lasku tulee. Ilmoittakaa mielellään emaililla toiminnanjohtajalle lukemat niin voimme toimia ekologisesti ja laittaa laskun tulemaan emaililla.

Jos haluatte asuntovaunu/asuntoauton/veneen/auton lentokonehalliin talvelta suojaan niin kysykää toiminnanjohtajalta. Samoin lentokoneiden ja kuljetusputkien kanssa.

MM2014 valmistelut
Räyskälä-säätiö on järjestänyt vapaaehtoistoimintaansa: linkki kuvaan

Tämän organisoitumisen tarkoituksena on nimetä vastuuhenkilöitä  Räyskälän kentän kehityksessä kullakin osa-alueella. Ko. henkilön ei tarvitse  itse tehdä noita asioita, mutta hänellä on asema organisaatiossa ja toiminnanjohtajalla henkilö kenen kanssa keskustella kunkin toiminta-alueen kehittämisestä.

MM2014 suunnitelmia johtaa johtoryhmä johon kuuluu kilpailun johtaja Heikki Pohjola, Harry Sundström säätiön edustajana, säätiön toiminnanjohtaja Sakari Kuosmanen, NIL:n puheenjohtaja Jukka Rastas, liiton edustajana toiminnanjohtaja sekä tiedotuksen asiantuntijana Jyri Raivio. Johtoryhmä käyttää tarvittaessa muita asiantutijoita.

MM2014 valmistelut sujuvat suunnitelmien mukaan. Säätiön toimintoina on laitettu kuntoon koneiden parkkialueeksi keskuskolmiota. Sinne on vedetty lisää vesijohtoa koneiden tankkausta varten. 2 ja 3 hallien välinen alue on raivattu kannoista, tasoitettu ja kaivettu vesijärjestelmän vaatimat putket. Hanat asennetaan keväällä. Pääportin ja 1-hallin väliselle alueelle tulee infokoppi jossa kaikki saapuvat kilpailijat voivat käydä hakemassa tarvittavan infon leiriytymistä, koneen parkkeeraamista ja kaikkea muuta tarpeellista infoa. Todennäköisesti tämän infokopin läheisyyteen tulee myös  (iso) WC kontti joka palvelee kisojen ajan hätäisiä asiakkaita.

Vaunualueelle on suunnitelmat tehdä sähköpisteitä ja muutenkin merkitä vaunu- ja telttapaikat kilpailijoiden majoittamista varten. Lähialueen mökkiläisiä on informoitu mökkien tarpeesta. Säätiö tai kisaorganisaatio EI TOIMI VÄLITTÄNÄ vaan ainoastaan laittaa tarjoajien ilmoituksia sivuille wgc2014.fi.

Räyskälään tulee valokuitu ja uudet tukiasemat niin, että saadaan katettua langattomasti koko vaunualue, hallialue ja pyritään saamaan wlan toimimaan myös 26/30,  08 ja 12 starttipaikoilla.

MM2014 ajalle 16.6.-6.7.2014 halutaan innokkaita vapaaehtoisia. Ilmoittautumiset toiminnanjohtajalle.

Kaadettavien puiden merkintä
On puhuttu jo syksystä 2012 lähtien tarpeesta merkitä kaadettavaksi aiottuja puita punaisella sauhalla. Milloin sitten puita kaadetaan ei ole säätiön käskyvallassa vaan maanomistajan - Metsähallituksen. Sitten kun Metsähallituksen asiasta vastaava henkilö ilmoittaa puiden kaatamisen alkavan niin siitä kerrotaan kyllä.

Räyskälän ilmailukeskus liitetään Kaartjärven vesiosuuskunnan vedenjakeluun. Tämä varmistaa vedensaannin ja todennäköisesti parantaa juomaveden laatua.

Sakari Kuosmanen
toiminnanjohtaja
Räyskälä-Säätiö