Kentän tiedot

Sijainti LAT 60 44 40 N, LONG 24 06 40 E
Taajuus on 122.650, purjelentäjien pulinataajuus on 122.750 Ilmailutiedot saat
Lentopaikat.fi-palvelusta, sekä ilmailukartasta.

Tilapäisesti muuttuneet tiedot selvitettävä Räyskälästä tai aluelennonjohdosta/lentoasemilta ennen lentoa. Tarkistaminen on tärkeää, sillä tilapäisiä tiedotteita annetaan Räyskälää koskien usein.

Huomioi myös:
VAC-kartan tekstiosa, jossa annetaan ohjeita käyttöönotetuista rinnakkaiskiitoteistä.
Lentobensiiniä 100 LL saa Räyskälästä sirullisella  luotto- tai pankkikortilla korttiautomaatista.

Räyskälän lentopaikan pysyväismääräykset (=RÄPY) (pdf)
Räyskälän ilmailukeskuksen opaskartta 

Hinausten saatavuus kannattaa varmistaa puhelimitse Säätiön toimistosta 0400-921 260

Sääasema on käytössä. 
Räyskälän säätiedot saa puhelimitse numerosta (019) 448 993
Säätiedot saa myös radiopuhelimella taajuudella 122.625
tiedotus aktivoituu kaksoisnapsauttamalla tangettia.  

Räyskälän Ilmailukeskus & Räyskälä-Säätiö

Lentokenttä perustettiin Räyskälään välirauhan aikana. Kenttää ei kuitenkaan koskaan käytetty sodan tarpeisiin, vaan se metsittyi käyttämättömänä kunnes Hämeenlinnan Ilmailukerho joutui etsimään korvaavan harrastuspaikan Parolan lentopaikalle. Räyskälän lentokenttä raivattiin talkoovoimin lentokelpoiseksi ilmailukerhojen sekä paikallisten asukkaiden toimesta.

Virallinen ensilento raivatulla lentokentällä lennettiin 15.5.1963. Räyskälän ensimmäiset purjelentokilpailut pidettiin juhannusviikolla heti samana kesänä. Kisojen nimi oli silloin Ensimmäiset Räyskälän Kisat, ja nykyään kilpailu tunnetaan nimellä Jannen Kisat. Vuonna 1964 perustettiin Räyskälä-Säätiö hallinnoimaan syntynyttä lentopaikkaa. Säätiön perustajina olivat paikalliset ilmailukerhot, lähikunnat ja kaupungit sekä muutama liikelaitos.

Vähitellen useat ilmailukerhot ja ilmailijat löysivät Räyskälän. Toiminnan kasvun myötä Räyskälän Ilmailukeskuksesta on tullut Suomen ja Pohjoismaiden vilkkain harrasteilmailupaikka, jossa on edustettuna useita eri ilmailulajeja. Suurimmat toimintaluvut tehdään purjelennossa ja laskuvarjohyppäämisessä. Valtalajien lisäksi kentällä ilmailee lukuisa joukko ultra- ja moottorilentäjiä, lennokkiharrastajia sekä riippu- ja varjoliitäjiä. Ilmailukeskus toimii myös merkittävänä koulutuspaikkana.

Nykyään ilmailukeskuksessa järjestetään purjelennon kansallisia ja kansainvälisiä arvokilpailuja vuosittain, ja se on myös erittäin tunnettu ja pidetty paikka kansainvälisten ilmailijoiden piirissä.

Räyskälässä toimivat kerhot