Postia Räyskälästä 1/2018

27.3.2018

Tervehdys Räyskälästä,

Kevät tulee Räyskäläänkin!

Räyskälän purjelentokausi käynnistyy pääsiäisenä, lumitilanteen salliessa. Mauri on avustanut kevään tuloa sen mitä lumilingolla pystyy. Toinen hinauskone ja molemmat ASK:t ovat lentovakuutuksissa. Ennen taivaalle nousua on ohjelmassa kuitenkin yksi pienehkö muodollisuus: kaksikoiden kasaus. Siinä puuhassa on kaikkien kynnelle kykenevien apu enemmän kuin tervetullutta. Ensimmäisenä kasataan 817 RAC:n huoltotiimin johdolla perjantaina 30.3. puolilta päivin. 546:n ohjelmassa on punnitus ennen lentämistä, joten myös se olisi kasattava että punnitsemaan päästään. Mukavaa pääsiäispuuhastelua siis tiedossa. Kevätaikaista hinausten saatavuutta kannattaa seurata Räyskälän tapahtumakalenterista. Lappalaisen Kari ja Väisäsen Markku hoitelevat perinteisesti yhteistuumin kevätkauden hinaushommat.

Hinaajapalaveri pidetään 31.3. lauantaina klo 11 Pikkuluokassa.

Hallien tyhjennys talvisäilytyksessä olevista koneista tapahtuu aikaisintaan 7.-8.4. viikonloppuna.
Lunta on vielä runsaasti ja sen sanelemana tyhjennyksessä edetään.

Hinausliput 2018
Hinauslipuista vielä muistutus: Vuoden 2017 leimalla olevat liput käynnistävät hinauskoneen suoraan huhtikuun loppuun saakka ja jäljellejääneet liput voi tulla vaihtamaan toimistolleni vuoden 2018 lippuihin toukokuun loppuun saakka. MUUT HINAUSLIPUT EIVÄT ENÄÄ TOIMI. Kuten jo edellisessä tiedotteessani kerroinkin, niin hinnastoon tuli hinauslippujen osalta kaksi muutosta: Nippuliput (20 kpl) poistuivat valikoimasta ja vastineeksi normaalin hinauslipun hintaa alennettiin yhdellä eurolla, hinta on nyt 35 euroa.

Kuppilalta saa edelleen ostettua hinaus- ja konevuokralippuja, mutta huomioikaa uutena asiana se, että maksutapana näissä ostoksissa käy ainoastaan korttimaksu. Mikäli haluat hankkia hinaus- ym lippuja käteisellä, niin käänny minun puoleeni. Hinauslippuja saa minulta ostettua nyt Smartumin lisäksi myös Edenred:n liikunta/virike seteleillä ja korteilla.

Ravintola Huhkajalampi jatkaa kuppilan yrittäjänä. Ovet avautuvat pääsiäiseksi (30.3.-2.4.) päivittäin klo 10-16 ja pe 6.4. alkaen jokapäiväisesti syksyyn saakka.
Huhtikuun ajan aukioloajat ovat arkisin klo 8-18, la-su klo 9-16.
Toukokuun alusta alkaen arkisin klo 8-19, la-su klo 9-20.

Poliisien kevätkausi käynnistyy perjantaina 6.4. Nyt, kun ajoharjoitteluradalla on uusi päällyste ELY-keskuksen myöntämällä EU-tuella, niin poliisien koulutus tapahtuu keskuskolmiossa eikä enää kiito-/rullausteillä! Alakerran huoltotila on niinikään ilmailijoiden käytössä ympärivuotisesti.

Puolustusvoimat harjoittelee Räyskälänkin alueella. Ensimmäinen harjoitus on 3.-7.4. Tuon ajanjakson on kiitotiet 12L/30R ja 30L/12R suljettuina. Toinen harjoitus rajoittaa merkittävissä määrin ilmailua Räyskälän ilmatilassa torstaina 12.4. ja tiistaina 17.4. Kyseessä on viranomaisyhteistyöharjoitus, josta järjestävät tahot hoitavat myös tiedottamisen. Trafi on päättänyt perustaa ilmailun tilapäisen rajoitusalueen EFR393-RÄYSKÄLÄ:
”Ilmailu aktivoidulla rajoitusalueella on sallittua harjoitustoiminnan niin salliessa. Ilmailutoiminta edellyttää etukäteiskoordinaation AMC-MIL yksikön kanssa. Harjoituksen aikana ilmailu aktivoidulla rajoitusalueella on rajoitetummin sallittua ja etukäteiskoordinaatio on tehtävä alueesta vastaavan varoupseerin kanssa, jonka yhteystiedot julkaistaan alueen aktivoivassa NOTAM-tiedotteessa.”

Säätiön peruskursseilla on vielä tilaa. Ensimmäisen kurssin ajankohtaa siirrettiin eteenpäin: kurssi alkaa 14.4. viikonloppu- ja pyhäpäivämallina. Seuraava lennetään 17.6.-1.7. päivittäin. Kolmas, niin ikään leirimuotoinen kurssi on kalenteroitu ajanjaksolle 14.-29.7.
Räyskälän esitettä ja peruskurssi-infoa on jaettu alkuvuonna jo Matkamessuilla sekä muissa pienemmissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Esitteiden jakaminen ja purjelentokursseille innostaminen on meidän kaikkien yhteinen, tärkeä asia. Tule hakemaan esitteitä toimistoltani ja jaa osaltasi ilmailun ilosanomaa!

Vuoden 2018 Lyhty on valittu
Voimme kaikki kiittää itseämme, sillä teimme viime kaudella jotain oikein. Jorma ”Kessu” Länsirinne ilmaisi halunsa jatkaa Lyhtynä tänäkin vuonna ja hallitus valitsi hänet tehtävään. Mahtavanmukava uutinen, tervetuloa Lyhtyilemään Kessu!

Traktorin käyttö on nyt hinnoiteltuna hinnastoon. Mikäli sinulla on tarvetta siirtää vaunua/konetta tms tai käyttää traktoria muuhun, kuin ilmailukeskuksen töihin niin se onnistuu kyllä. Traktori ja tarvittaessa Mauri ovat erikseen sovittuina käytettävissä vuokra-alueemme sisällä 50 euroa/tunti hinnalla, minimiveloituksen ollessa puoli tuntia. KAIKESTA traktorin käytöstä sovitaan Maurin kanssa ENNEN KUIN lähdetään ko laitteen kanssa puuhaamaan. Traktorissa on ajopäiväkirja, johon tulee jokaisen merkitä omat ajonsa selkeästi.

Kentällä tavataan!

-mari-