Räyskälä-Säätiön tiedote 2/2017

20.3.2017

Räyskälä herää kevääseen!

Räyskälän purjelentokausi käynnistyy ensi viikonloppuna, toivottavasti myös lentokelit ottavat ajankohdasta onkeensa. Toinen hinauskone ja molemmat ASK:t ovat lentovakuutuksissa 24.3. alkaen. Ennen taivaalle nousua on ohjelmassa kuitenkin yksi pienehkö muodollisuus: kaksikoiden kasaus. Siinä puuhassa on kaikkien kynnelle kykenevien apu enemmän kuin tervetullutta. Lauantaina 25.3. kootaan 817 Räyskälän Ilmailukerhon huoltoporukan johdolla. 546 valmistuu korjausten ja huollon jälkeen arviolta viimeistään pääsiäiseen mennessä.


Hinausten saatavuutta kannattaa seurata Räyskälän tapahtumakalenterista. Lappalaisen Kari ja Väisäsen Markku hoitelevat perinteisesti yhteistuumin kevätkauden hinaushommat.

Kauden starttiviikonloppuna 25.-26.3. hinaajana toimii Markku Väisänen ja hinauslippuja saa poikkeuksellisesti ostettua Riku Rissaselta aamulla, illalla ja ruokatauon aikaan. Ostovälineenä toimii kortti tai nippulippujen kyseessä ollessa myös laskutus. Lauantaina 25.3. on saunoilla poikkeusjärjestelyt. Kyseinen lauantai tuntuu olevan ihan kaikkien mielestä paras mahdollinen päivä touhuta ja kokoustella Räyskälässä.
Saunavuorot menevät lauantain osalta seuraavasti:
Isolla saunalla on naisten vuoro klo 17-19 ja  siitä eteenpäin saunalla on yksityistilaisuus. Miehet saunovat sitten arktisemmissa olosuhteissa pikkusaunalla, mahdollisen kantoveden varassa klo 17 ->

Hinausliput 2017
Hinauslipuista vielä muistutus: Vuoden 2016 leimalla olevat liput käynnistävät hinauskoneen suoraan huhtikuun loppuun saakka ja jäljellejääneet liput voi tulla vaihtamaan toimistolleni vuoden 2017 lippuihin toukokuun loppuun saakka. MUUT HINAUSLIPUT EIVÄT ENÄÄ TOIMI. Kaikkien hinauslippujen hinnathan säilyivät tänäkin vuonna ennallaan.

Hallien tyhjennys talvisäilytyksessä olevista koneista tapahtuu 1.-2.4. viikonloppuna.

Ravintola Huhkajalampi jatkaa kuppilan yrittäjänä. Ovet avautuvat 1.4. viikonlopuksi ja pe 7.4. alkaen jokapäiväisesti syksyyn saakka.

Poliisien kevätkausi käynnistyy sunnuntaina 9.4. Alakerran tulee olla tyhjennettynä ja siivottuna poliisien käyttöä varten siihen mennessä.

Kesän aikana tulee kentällä olemaan kaksi tapahtumaa, jotka edellyttävät halliaukion tyhjentämisen: 28.-29.7. ajetaan Vintage Drags-tapahtuma ja 11.-13.8. ohjelmassa on Boxer Speed Day. Ilmoittelen tästä kyllä vielä lähempänäkin tapahtumia, mutta näihin on hyvä varautua jo nyt ja merkitä kalenteriin valmiiksi. Kummankin tapahtuman aikana lentotoiminta onnistuu 26/08 alueelta lähempänä ilmoitettujen speksien mukaisesti.

Räyskälä-Säätiötä ei enää tavoita 020- alkuisista numeroista ja jopa fax-numero rohjettiin poistaa käytöstä. Säätiön työntekijät tavoittaa vanhoista tutuista matkapuhelinnumeroista ja sähköpostiosoitteista. Yhteystiedot löytyvät rayskala.fi/yhteystiedot-sivulta. Office posti muutettiin .fi-loppuiseksi, samalle palvelimelle muiden postien kanssa.

Säätiön peruskursseilla on vielä tilaa. Ensimmäinen kurssi alkaa 8.4. viikonloppu- ja pyhäpäivämallina ja seuraava lennetään 4.-18.6. päivittäin. Kolmas, niin ikään leirimuotoinen kurssi on kalenteroitu ajanjaksolle 24.7.-6.8.
Räyskälän esitettä ja peruskurssi-infoa on jaettu alkuvuonna jo Matkamessuilla sekä muissa pienemmissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Esitteiden jakaminen ja purjelentokursseille innostaminen on meidän kaikkien yhteinen, tärkeä asia. Tule hakemaan esitteitä toimistoltani ja jaa osaltasi ilmailun ilosanomaa!

Nummelan lentokeskus järjestää pilvilentokurssin, johon ovat räyskäläläisetkin tervetulleita. Kurssipaikkoja on rajoitetusti, joten jos olet kiinnostunut, niin ota pikaisesti yhteyttä Martti Sucksdorffiin.

Loppuvuodesta kyselin talkooinnokkuutta Motellin tekstiilien uusimiseksi ja aika moni ilmoittikin osallistuvansa surraustalkoisiin. Asia on nyt edennyt niinkin pitkälle, että ensimmäinen surrausviikonloppu pidetään SIL-luokassa 1.-2.4. Ihana Virtasen Heli on käyttänyt ammattiosaamistaan ja suunnitellut huoneiden, luokkien ja toimistojen uudet tekstiilit. Kankaita ja lankoja on nyt hankittuna, joten on vuoro kääriä hihat ja aloittaa ompelukset. Heli toimii tämän projektin pääkoordinaattorina, minultakin voi tarpeista ja muusta kysellä, vastailen sen mitä osaan. Mukaan vaan rohkeasti!

 

-mari-